Twee weken thuiswerk ervaring

Inmiddels werk ik, net als vele anderen, sinds twee weken thuis. Er zijn al verschillende sites waar je tips kunt vinden. Bijvoorbeeld van softwareaanbieders, netwerkproviders en verschillende blogs, zoals deze: https://lifehacking.nl/10-tips-voor-productief-thuiswerken/

Van mij geen rijtje met tips, maar mijn ervaringen van de afgelopen twee weken. Het valt me ten eerste op dat veel van mijn werk gewoon door kan gaan. Niet alles, en zeker niet op de gebruikelijke manier (hoewel we misschien moeten wennen aan het nieuwe ‘gebruikelijke’). Voor Q-Consult Zorg zijn alle trainingen voorlopig afgelast. We zijn druk bezig om een aantal trainingen te digitaliseren, zodat we toch een aanbod kunnen doen. Daarnaast loopt er nog een tweetal calamiteitenonderzoeken waarbij ik de tweede onderzoeker ben. Deze zijn in de afrondende fase, en ook dat werk gaat gewoon door.

Voor de Hogeschool Utrecht geldt dat al het fysieke onderwijs tot 1 juni is geannuleerd. In onze opleiding, de Master Innovatie in Zorg en Welzijn (MIZW), een deeltijd master, heeft dat tot een aantal aanpassingen geleid. We zijn druk bezig om lessen te digitaliseren, en gaan het onderwijs dat vanaf juni zou worden gegeven, komende weken ook al online aanbieden. We hebben ervoor gekozen om geen lessen te streamen (zogenaamd ‘synchroon’ lesgeven), maar bieden bijna alles ‘asynchroon’ aan, zodat studenten het in eigen tijd kunnen kijken. Gistermiddag hadden we afsluitende presentaties van het blok Evidence Based Practice, waarin de studenten een posterpresentatie houden. In plaats van face-to-face hebben we dit online gedaan. Dit ging erg goed; gedisciplineerd, veel aandacht voor elkaar. Eigenlijk ging het minstens zo goed als face-to-face.

Dan het werkoverleg. Ook dit gaat prima (via verschillende programma’s: MS Teams, Zoom, Jitsi). Ik vind het online overleg wel intensiever dan live overleg. Het geluid of de verbinding is niet altijd even goed, en ik mis toch een deel van de non-verbale communicatie.

Tenslotte, ik zit weer op mijn vertrouwde werkplek op zolder, waar ik tot afgelopen december heel veel aan mijn promotieonderzoek heb zitten werken. Met een groot verschil: naast me staat nu een doosje met proefschriften! Dit inspireert me, en ik merk dat ik daardoor graag op dat werkplekje zit.

Natuurlijk mis ik het contact met mijn collega’s. Ik ben blij dat ik met een VWO examenkandidaat (ook een onzeker gebeuren), gezondheidsjurist en softwareontwikkelaar in een huis woon; aanspraak en afleiding!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: